Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, smaczne, sycące, tanie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać,pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki. Ser zetrzeć na cienkich oczkach.
Sos: Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, posolić i dokładnie odsączyć,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, drobno posiekany koperek i jogurt naturalny. Wstawić do lodówki .
Na głębokiej i szerokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone ziemniaki i smażyć od czasu do czasu mieszając, aby i zmiękły i nabrały koloru.
Na osobnej patelni na odrobinie oleju podsmażyć pieczarki z cebulą.
Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać do nich podsmażone pieczarki z cebulą i smażyć razem przez ok. 5 min.
Do ziemniaków dodać przyprawy (sporo świeżo mielonego pieprzu).
Pod koniec smażenia, kiedy ziemniaki są już miękkie i rumiane dodać starty ser, zdjąć z ognia i od razu kłaść na talerze.
Podawać gorące z wcześniej przyrządzonym sosem.