Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, smaczne, sycące, tanie
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13157
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 100
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 383
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13157
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 100
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 383
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać,pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki. Ser zetrzeć na cienkich oczkach.
Sos: Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, posolić i dokładnie odsączyć,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, drobno posiekany koperek i jogurt naturalny. Wstawić do lodówki .
Na głębokiej i szerokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone ziemniaki i smażyć od czasu do czasu mieszając, aby i zmiękły i nabrały koloru.
Na osobnej patelni na odrobinie oleju podsmażyć pieczarki z cebulą.
Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać do nich podsmażone pieczarki z cebulą i smażyć razem przez ok. 5 min.
Do ziemniaków dodać przyprawy (sporo świeżo mielonego pieprzu).
Pod koniec smażenia, kiedy ziemniaki są już miękkie i rumiane dodać starty ser, zdjąć z ognia i od razu kłaść na talerze.
Podawać gorące z wcześniej przyrządzonym sosem.