Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy po włosku"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1776
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1776
Składniki
Mięso mielone wyrób starannie w misce razem z jajkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Kapary oraz oliwki osącz z zalewy i drobno posiekaj ostrym nożem.
Do masy mięsnej dodaj czosnek, posiekane kapary i oliwki. Wymieszaj dokładnie, dosypując tyle bułki tartej, by dało się formować kotlety. Powstałą masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Formuj w dłoniach niewielkie owalne kotlety. Każdy obtocz w cienkiej warstwie bułki tartej. Gałązki koperku umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, odłóż do dekoracji.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Smaż na małym ogniu złociste i chrupiące kotlety (po 5-8 minut z każdej strony). Przed podaniem udekoruj je koperkiem. Kotlety podawaj razem z ryżem lub ziemniakami z wody oraz ugotowanymi warzywami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety