Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe z brokułami i grzybami"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Składniki
Mięso umyj, pokrój na plastry, rozbij. Plastry posyp pieprzem, posmaruj łyżką musztardy, połóż kilka krążków cebuli, kawałek ogórka i plasterek boczku. Mocno zwiń. Zawiąż nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Podsmażaj zrazy obtoczone w mące. Przełóż do garnka z drobno posiekaną cebulą, grzybami i czosnkiem. Zalej wodą i duś około 2 godziny.
Posól pod koniec gotowania. Podawaj z brokułami, ziemniakami i marchewką.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień