Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek staropolski"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
Białe i wędzone kiełbaski pokrój na plasterki. Czosnek obierz, pokrój na plastry. Bulion wołowy wlej do rondla, dodaj ziele angielskie i listek laurowy, wymieszaj, zagotuj.
Włóż kiełbaski, czosnek i chrzan, posyp majerankiem. Gotuj kilka minut. Dodaj smalec, zakwas oraz kwas z ogórków, zagotuj. Zapraw śmietaną i ew. mąką, jeśli żurek jest zbyt rzadki. Przypraw do smaku. Dodaj jajka pokrojone na ćwiartki lub na plastry.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,30 zł.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie