Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Asymetryczny deser"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 402
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1786
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 354
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 402
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1786
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 354
Składniki
Maliny przebrać, kilka odłożyć do dekoracji. Pozostałe owoce włożyć do przezroczystej salaterki, schłodzić. Zagotować wodę z cukrem, wsypać galaretki, mieszać, aż żelatyna z galaretek całkowicie się rozpuści. Przestudzić.
Połowę galaretki wlać do miski z malinami. Miskę ukośnie wstawić do lodówki i pozostawić do czasu, aż galaretka zastygnie. Od pozostałej galaretki odlać 1/3 do płaskiego naczynia, pozostawić do zastygnięcia. Resztę galaretki wlać do wysokiego naczynia do ubijania. Ubić na sztywno śmietankę. Kiedy galaretka z wysokiego naczynia zacznie tężeć, również ubić ją na pianę. Połączyć ze śmietanką.
Masę wylać na stężałą galaretkę w misce. Ponownie wstawić do chłodzenia. Przed podaniem udekorować malinami i pokrojoną w kosteczkę galaretką z płaskiego naczynia.
ok. 55 minut
Do tego deseru proponujemy zaserwować czarną kawę z odrobiną likieru jajecznego (advocata) lub kawowego.Źródło: Twoje Imperium