Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3861
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1333
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3861
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1333
Składniki
Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,
przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce
W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min