Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości. Te babeczki idealnie nadają się do kawy czy herbaty.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 177
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 234
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 262
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 177
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 234
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 262
Składniki
Najpierw roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy jajka razem z mlekiem i wlewamy do suchych składników. Następnie dodajemy rozpuszczone wcześniej masło.
Kroimy czekoladę na małe kawałki i dodajemy do wyrobionej już masy. Mieszamy wszystko łyżką.
Na zwykłej blasze lub takiej do muffinek wykładamy 12 papierowych foremkek do babeczek. Rozdzielamy ciasto na wszystkie foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 minut. Życzę Smacznego ;)