Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości. Te babeczki idealnie nadają się do kawy czy herbaty.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Najpierw roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy jajka razem z mlekiem i wlewamy do suchych składników. Następnie dodajemy rozpuszczone wcześniej masło.
Kroimy czekoladę na małe kawałki i dodajemy do wyrobionej już masy. Mieszamy wszystko łyżką.
Na zwykłej blasze lub takiej do muffinek wykładamy 12 papierowych foremkek do babeczek. Rozdzielamy ciasto na wszystkie foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 minut. Życzę Smacznego ;)