Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości. Te babeczki idealnie nadają się do kawy czy herbaty.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Najpierw roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy jajka razem z mlekiem i wlewamy do suchych składników. Następnie dodajemy rozpuszczone wcześniej masło.
Kroimy czekoladę na małe kawałki i dodajemy do wyrobionej już masy. Mieszamy wszystko łyżką.
Na zwykłej blasze lub takiej do muffinek wykładamy 12 papierowych foremkek do babeczek. Rozdzielamy ciasto na wszystkie foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 minut. Życzę Smacznego ;)