Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości. Te babeczki idealnie nadają się do kawy czy herbaty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Najpierw roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy jajka razem z mlekiem i wlewamy do suchych składników. Następnie dodajemy rozpuszczone wcześniej masło.
Kroimy czekoladę na małe kawałki i dodajemy do wyrobionej już masy. Mieszamy wszystko łyżką.
Na zwykłej blasze lub takiej do muffinek wykładamy 12 papierowych foremkek do babeczek. Rozdzielamy ciasto na wszystkie foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 minut. Życzę Smacznego ;)