Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości. Te babeczki idealnie nadają się do kawy czy herbaty.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 20
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 20
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Najpierw roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy jajka razem z mlekiem i wlewamy do suchych składników. Następnie dodajemy rozpuszczone wcześniej masło.
Kroimy czekoladę na małe kawałki i dodajemy do wyrobionej już masy. Mieszamy wszystko łyżką.
Na zwykłej blasze lub takiej do muffinek wykładamy 12 papierowych foremkek do babeczek. Rozdzielamy ciasto na wszystkie foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 minut. Życzę Smacznego ;)