Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1164
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3143
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1164
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3143
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj szklankę cukru, żółtka oraz olej. Gdy ciasto już się ubije na gładką masę dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj (możesz to zrobić łyżką lub mikserem na wolnych obrotach). Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (foremkę możesz wysypać mąką lub bułką tartą). Trochę ciasta zostaw i wymieszaj go z łyżką kakao. Wlej ciemne ciasto do foremki i np. widelcem rozmieszaj robiąc wzorek. Piecz w temp. 160-180°C przez 35-40 min. Do popołudniowej kawy idealne. Smacznego.