Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 74
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 123
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 119
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 207
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 79
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 74
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 123
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 119
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 207
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 79
Składniki
Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj szklankę cukru, żółtka oraz olej. Gdy ciasto już się ubije na gładką masę dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj (możesz to zrobić łyżką lub mikserem na wolnych obrotach). Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (foremkę możesz wysypać mąką lub bułką tartą). Trochę ciasta zostaw i wymieszaj go z łyżką kakao. Wlej ciemne ciasto do foremki i np. widelcem rozmieszaj robiąc wzorek. Piecz w temp. 160-180°C przez 35-40 min. Do popołudniowej kawy idealne. Smacznego.