Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na babkę, którą można zrobić zawsze - składniki praktycznie zawsze znajdziemy w domu. Smak oczywiście powala. Polecam z mlekiem.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 249
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16310
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 249
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16310
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Składniki
Jaja zmiksować razem z cukrem. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż nie będzie małych kawałków margaryny i kryształków cukru. Następnie wrzucić mąkę pszenną i ziemniaczaną - ponownie miksować. Na koniec dodać proszku do pieczenia, ocet, olej i cukier waniliowy. Miksować aż do otrzymania jednolitej masy, którą następnie przekładamy w 3/4 do formy, którą wcześniej smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Resztę zmieszać z kakaem i zmiksować oraz oczywiście dołożyć do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy 50-60 minut.