Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na babkę, którą można zrobić zawsze - składniki praktycznie zawsze znajdziemy w domu. Smak oczywiście powala. Polecam z mlekiem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5520
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1015
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5520
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1015
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1443
Składniki
Jaja zmiksować razem z cukrem. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż nie będzie małych kawałków margaryny i kryształków cukru. Następnie wrzucić mąkę pszenną i ziemniaczaną - ponownie miksować. Na koniec dodać proszku do pieczenia, ocet, olej i cukier waniliowy. Miksować aż do otrzymania jednolitej masy, którą następnie przekładamy w 3/4 do formy, którą wcześniej smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Resztę zmieszać z kakaem i zmiksować oraz oczywiście dołożyć do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy 50-60 minut.