Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno cytrynowa babka, która idealnie sprawdzi się na wielkanocny stół.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Masło roztapiamy na małym ogniu, gdy nieco ostygnie dodajemy startą skórkę z umytej cytryny wraz z sokiem z wyciśniętej cytryny. Następnie odkładamy do ostudzenia .
W osobnej misce przygotowujemy suche składniki, mieszamy w niej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W międzyczasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Formę do babki wysmarowujemy odrobiną masła, po czym posypujemy ją bułką tartą, a jej nadmiar strzepujemy.
Myjemy jaja, a następnie wbijamy je do miski, po czym miksujemy z cukrem który dodajemy stopniowo. Jajka miksujemy przez około 15 minut, tak aby uzyskać puszystą i jasną masę.
Suche składniki wsypujemy do miski z masą i miksujemy aż wszystko się połączy. Na sam koniec wlewamy ostudzone masło do masy i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na około 45 - 55 minut.