Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jogurtowa jest jednym z najprostszych ciast jakie kiedykolwiek upiekłam. Doskonałe w smaku, wilgotne i pachnące. Doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zabieganych. Wystarczy tak naprawdę 20 minut(bez czasu pieczenia) i mamy gotowe ciasto. Pyszna babka jogurtowa jest doskonałym wypiekiem na nadchodzące święta. Zachowuje długo świeżość więc możecie spokojnie przygotować ją kilka dni wcześniej. Do babki jogurtowej możemy dodać również jabłka lub inne ulubione owoce. Polecam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę przesiać przez sito. Jajka wraz z cukrem i cukrem brązowym zmiksuj. Do ubitych jajek dodaj przesiane suche składniki, aromat waniliowy, olej , wodę oraz jogurt. Całość miksuj do połączenia się składników. Kwadratową formę do pieczenia wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto. Ciasto piecz około 30-35 minut w 170 stopniach. Wystudź. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.