Do góry

Desery Przepis na:

Babka migdałowa lub waniliowa (zależy od ciebie)

Babka migdałowa lub waniliowa (zależy od ciebie)

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 437

Bardzo łatwa w przygotowaniu babka. Po upieczeniu nie jest sucha.

Składniki

  • margaryna np. Palma do pieczenia, 1 kostka
  • jajka, 5 sztuk
  • mąka do pieczenia, 1 szklanka
  • mąka krupczatka, 1 szklanka
  • cukier, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • olej np. Kujawski, 3 łyżki
  • ocet, 1 łyżka
  • olejek zapachowy np. migdałowy, pół buteleczki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babka migdałowa lub waniliowa (zależy od ciebie)

Przygotowanie

  1. Rozetrzeć za pomocą miksera margarynę z cukrem, stopniowo dodawać jajka.

  2. Mąkę oraz mąkę krupczatkę przesiać sitkiem i również dodać do miski. Wlać olej, ocet oraz olejek np. migdałowy lub waniliowy.

  3. Piec przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń