Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka wielkanocna rozpływa się w ustach bo jest lekka jak puch.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Składniki
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więć wyciagam je godzinę wcześniej. Utrzeć masło z szczyptą soli i cukrami na puch. Dodać zółtka i mieszać z masą. Ucieramy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady lub rodzynki . Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut. Ostudzoną babkę mozemy polać stopioną czekoladą.