Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka wielkanocna rozpływa się w ustach bo jest lekka jak puch.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więć wyciagam je godzinę wcześniej. Utrzeć masło z szczyptą soli i cukrami na puch. Dodać zółtka i mieszać z masą. Ucieramy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady lub rodzynki . Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut. Ostudzoną babkę mozemy polać stopioną czekoladą.