Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Bakłażany przekrój wzdłuż, ponacinaj miąższ na głębokość 1 cm. Skrop oliwą, przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż kolejne 5 minut. Dołóż cukinię, koncentrat, czosnek, ryż i orzechy. Smaż 2 minuty. Przypraw, dodaj natkę. 3 Napełnij farszem bakłażany. Piecz 15 minut. Podaj z jogurtem.
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 45 min • 236 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia