Do góry

Desery Przepis na:

Bakłażany faszerowane

Bakłażany faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7984

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"

Składniki

  • 2 bakłażany średniej wielkości
  • 250 g mielonego mięsa
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 3 łyżki oliwy
  • pokrojone: cebula i cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżka posiekanych orzechów
  • jogurt naturalny do podania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bakłażany faszerowane

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Bakłażany przekrój wzdłuż, ponacinaj miąższ na głębokość 1 cm. Skrop oliwą, przypraw do smaku. Piecz 30 minut.

  2. Podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż kolejne 5 minut. Dołóż cukinię, koncentrat, czosnek, ryż i orzechy. Smaż 2 minuty. Przypraw, dodaj natkę. 3 Napełnij farszem bakłażany. Piecz 15 minut. Podaj z jogurtem.

  3. 4 porcje • : 15 min • pieczenie: 45 min • 236 kcal/porcja • 4 zł/porcja

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń