Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Bakłażany przekrój wzdłuż, ponacinaj miąższ na głębokość 1 cm. Skrop oliwą, przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż kolejne 5 minut. Dołóż cukinię, koncentrat, czosnek, ryż i orzechy. Smaż 2 minuty. Przypraw, dodaj natkę. 3 Napełnij farszem bakłażany. Piecz 15 minut. Podaj z jogurtem.
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 45 min • 236 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia