Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13011
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14323
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5922
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13011
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14323
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5922
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Bakłażany przekrój wzdłuż, ponacinaj miąższ na głębokość 1 cm. Skrop oliwą, przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż kolejne 5 minut. Dołóż cukinię, koncentrat, czosnek, ryż i orzechy. Smaż 2 minuty. Przypraw, dodaj natkę. 3 Napełnij farszem bakłażany. Piecz 15 minut. Podaj z jogurtem.
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 45 min • 236 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia