Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę, dodać cukier, a potem żółtka. Dodać mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut.
Krem: Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, a potem zalać gorącym mlekiem i mieszać do rozpuszczenia. Pozostawić do wystudzenia. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać serki, szybko wymieszać i mieszając dodawać powoli przestudzoną żelatynę.
Przełożenie: Ciasto przekroić na pół na pierwszy blat ciasta wyłożyć większą część kremu, położyć drugi blat ciasta i resztę kremu. Na to wyłożyć banany pokrojone w plasterki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!