Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2858
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3861
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2858
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3861
Składniki
Średniej wielkości tortownice (o średnicy ok25 cm.) wyłożyć biszkoptami.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić
Banany obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ewentualnie pokroić na cienkie plasterki
Żółtko utrezć z masłem i cukrem waniliowym, połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami.
Masę bananową przełożyć do tortownicy, wstawić dolodówki na ok 1 godz. Udekorować placerkami bananów.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretke wyslać na ciasto i schłodzić w lodówce.