Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 393
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 211
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 166
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 393
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 211
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 166
Składniki
Średniej wielkości tortownice (o średnicy ok25 cm.) wyłożyć biszkoptami.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić
Banany obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ewentualnie pokroić na cienkie plasterki
Żółtko utrezć z masłem i cukrem waniliowym, połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami.
Masę bananową przełożyć do tortownicy, wstawić dolodówki na ok 1 godz. Udekorować placerkami bananów.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretke wyslać na ciasto i schłodzić w lodówce.