Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2237
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2237
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Składniki
Średniej wielkości tortownice (o średnicy ok25 cm.) wyłożyć biszkoptami.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić
Banany obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ewentualnie pokroić na cienkie plasterki
Żółtko utrezć z masłem i cukrem waniliowym, połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami.
Masę bananową przełożyć do tortownicy, wstawić dolodówki na ok 1 godz. Udekorować placerkami bananów.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretke wyslać na ciasto i schłodzić w lodówce.