Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho dla miłośników bananów
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondelku w 1/2 szkl wody. Do gorącej masy dodać 2 galaretki cytrynowe i mieszać aż sie rozpuszczą.
Trzy banany miksujemy z sokiem z cytryny i łączymy z wystudzoną masą cytrynową a galaretke zieloną rozpuszczamy i studzimy
Najlepiej tortownice o wym 20 cm wyłożyć biszkoptami na ich warstwę wykładamy masę bananowo -cytrynową trochę tak aby zakryła biszkopty i wstawiamy na 10 min do lodówki aby przykleiła sie do biszkoptów potem wyjmujemy i nakładamy pozostałą masę i odstawiamy do stężenia w lodówce ok 10 min
Pozostałe banany kroimy w plasterki układamy na zastygłej masie i zalewamy tężejąca galaretką. Wstawiamy do lodówki aby zastygło .Smacznego.