Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny wariant na letni podwieczorek, zwłaszcza dla niejadków... Danie pyszne, sycące, ale... niestety kaloryczne :(
Dziś mam dla Was pyszny przepis na banany w gęstym cieście, które można usmaż...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 373
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 101
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1757
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 373
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 101
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1757
Składniki
Przygotować średnio rzadkie ciasto naleśnikowe (każdy ma jakiś sprawdzony przepis) - zagęścić wiórkami kokosowymi do konsystencji dosyć gęstej (ewentualnie dodać mąki) . Dodać cukier wanilinowy
Banany pokroić na 4 części (jeśli będą mniejsze, to na 3 lub 2) według uznania. Kawałki bananów zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Obsmażać z każdej strony na bursztynowy kolor (jak zwykłe placki). Jeśli ciasto będzie spływało z bananów, to znaczy, że jest zbyt rzadkie.
Usmażone banany układać na półmisku i posypywać cukrem pudrem z cukrem wanilinowym. Można jeść póki gorące, lub poczekać aż przestygną...
Smacznego! Palce lizać...
Przepisy Desery
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Desery
Deser dla cukrzyka
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 40
Ciasto drożdżowe
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
Odsłon: 34