Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny wariant na letni podwieczorek, zwłaszcza dla niejadków... Danie pyszne, sycące, ale... niestety kaloryczne :(
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12999
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5133
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12999
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5133
Składniki
Przygotować średnio rzadkie ciasto naleśnikowe (każdy ma jakiś sprawdzony przepis) - zagęścić wiórkami kokosowymi do konsystencji dosyć gęstej (ewentualnie dodać mąki) . Dodać cukier wanilinowy
Banany pokroić na 4 części (jeśli będą mniejsze, to na 3 lub 2) według uznania. Kawałki bananów zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Obsmażać z każdej strony na bursztynowy kolor (jak zwykłe placki). Jeśli ciasto będzie spływało z bananów, to znaczy, że jest zbyt rzadkie.
Usmażone banany układać na półmisku i posypywać cukrem pudrem z cukrem wanilinowym. Można jeść póki gorące, lub poczekać aż przestygną...
Smacznego! Palce lizać...