Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny wariant na letni podwieczorek, zwłaszcza dla niejadków... Danie pyszne, sycące, ale... niestety kaloryczne :(
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1781
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14332
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19461
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1781
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14332
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19461
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Składniki
Przygotować średnio rzadkie ciasto naleśnikowe (każdy ma jakiś sprawdzony przepis) - zagęścić wiórkami kokosowymi do konsystencji dosyć gęstej (ewentualnie dodać mąki) . Dodać cukier wanilinowy
Banany pokroić na 4 części (jeśli będą mniejsze, to na 3 lub 2) według uznania. Kawałki bananów zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Obsmażać z każdej strony na bursztynowy kolor (jak zwykłe placki). Jeśli ciasto będzie spływało z bananów, to znaczy, że jest zbyt rzadkie.
Usmażone banany układać na półmisku i posypywać cukrem pudrem z cukrem wanilinowym. Można jeść póki gorące, lub poczekać aż przestygną...
Smacznego! Palce lizać...