Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 64
Dodano: 04.01.2020
Odsłon: 15942
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Pokrusz ciasteczka.
2. Na małym ogniu rozpuść masło i połącz je z pokruszonymi herbatnikami.
3. Powstałą masę wyłóż na formę - postaraj się równomiernie rozprowadzić na spodzie i brzegach.
4. Tak gotowy spód włóż do lodówki na ok. 30-40 minut.
5. Rozsmaruj masę kajmakowa na gotowym spodzie.
6. Pokrój na grubsze plasterki banany i skrop je sokiem z cytryny. Gotowe plastry ułóż na masie kajmakowej.
7. Ubij śmietanę i następnie wyłóż ją na warstwę bananów.
8. Udekoruj startą na czekoladą.
9. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 3-4 godziny.
Banoffee pie przechowujemy w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Maudie 05 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetne ciacho :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 04 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Apetyczne ciasto:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz