Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest fantastyczną kombinacją herbatników, bitej śmietany, bananów i toffi. Wykonanie tego ciasta jest tak szybkie i proste, że musi się udać. Świetne na wszystkie smutki ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
1. Pokrusz ciasteczka. 2. Na małym ogniu rozpuść masło i połącz je z pokruszonymi herbatnikami. 3. Powstałą masę wyłóż na formę - postaraj się równomiernie rozprowadzić na spodzie i brzegach. 4. Tak gotowy spód włóż do lodówki na ok. 30-40 minut. 5. Rozsmaruj masę kajmakowa na gotowym spodzie. 6. Pokrój na grubsze plasterki banany i skrop je sokiem z cytryny. Gotowe plastry ułóż na masie kajmakowej. 7. Ubij śmietanę i następnie wyłóż ją na warstwę bananów. 8. Udekoruj startą na czekoladą. 9. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 3-4 godziny. Banoffee pie przechowujemy w lodówce.