Do góry

Desery Przepis na:

Banoffee Pie - ciasto bez pieczenia

Banoffee Pie - ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 15109

Ciasto jest fantastyczną kombinacją herbatników, bitej śmietany, bananów i toffi. Wykonanie tego ciasta jest tak szybkie i proste, że musi się udać. Świetne na wszystkie smutki ;)

Składniki

  • 200 g herbatników (digestive)
  • 70-80 g masła
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 3 duże banany
  • 400 ml śmietany kremówki 36%
  • 30-40 g czekolady gorzkiej
  • 1 łyżka soku z cytryny
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Pokrusz ciasteczka.
    2. Na małym ogniu rozpuść masło i połącz je z pokruszonymi herbatnikami.
    3. Powstałą masę wyłóż na formę - postaraj się równomiernie rozprowadzić na spodzie i brzegach.
    4. Tak gotowy spód włóż do lodówki na ok. 30-40 minut.
    5. Rozsmaruj masę kajmakowa na gotowym spodzie.
    6. Pokrój na grubsze plasterki banany i skrop je sokiem z cytryny. Gotowe plastry ułóż na masie kajmakowej.
    7. Ubij śmietanę i następnie wyłóż ją na warstwę bananów.
    8. Udekoruj startą na czekoladą.
    9. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 3-4 godziny.
    Banoffee pie przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń