Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój słodki prezent Walentynkowy dla ...wszystkich .
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12131
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17027
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12131
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17027
Składniki
Ubijamy białka ze szczyptą soli.Gdy już będą bardzo sztywne,stopniowo wsypujemy cukier i ciagle ubijamy. Gdy masa stanie się lśniąca,wsypujemy mąkę i ocet.Delikatnie ale dokładnie mieszamy
Pianę wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy formę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zmniejszamy temp. do 160.Pieczemy 30 minut po czym zmniejszamy temp. do 60 stopni i pieczemy kolejne 20 minut.Po tym czasie wyłączamy piekarnik i suszymy bezę około 2 godzin. Nie otwieramy przez ten czas piekarnika.
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wydrążonym środkiem z laski wanilii. Nakładamy delikatnie na gotową bezą.Na wierzchu układamy owoce. Podajemy od razu po przygotowaniu. :)