Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i można podawać dzieciom na urodziny, imieniny itp. Czekam na opinie smakoszy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę dodając 60 g cukru pudru - po 1 łyżeczce. Gdy piana będzie lśniąca, dodać resztę cukru pudru i cukier waniliowy. Pianę wymieszać i lekko ubić. Dodać kakao, ponownie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy. Formować bezy, wyciskając je na posmarowany tłuszczem papier pergaminowy. Wysuszyć przy lekko uchylonych drzwiczkach w temp. 120-140 st.