Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4265
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 625
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 971
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4265
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 625
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 971
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Umyj grzyby, zalej wodą, mocz godzinę. Śliwki pokrój, zalej winem, odstaw. Mięso umyj, włóż do garnka, zalej 1 l wody, gotuj 20 minut, dodaj grzyby z wodą, w której się moczyły, liście laurowe, ziele angielskie, gotuj kolejne 20 minut. Kiełbasę, boczek i cebulę pokrój, podsmaż na słoninie. Z wywaru wyjmij mięso, pokrój w kostkę.
Kapustę odciśnij, nie wylewaj soku, pokrój. Włóż do garnka z grubym dnem, zalej połową wywaru, włóż jałowiec, mięso, kiełbasę z boczkiem i cebulą, grzyby, duś. Dolewaj wywar.
Dodaj wino ze śliwkami, przypraw, duś. Bigos duś przez kilka dni po pół godziny.
CZAS: kilka godzinŹródło: Dobry Tydzień