Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Umyj grzyby, zalej wodą, mocz godzinę. Śliwki pokrój, zalej winem, odstaw. Mięso umyj, włóż do garnka, zalej 1 l wody, gotuj 20 minut, dodaj grzyby z wodą, w której się moczyły, liście laurowe, ziele angielskie, gotuj kolejne 20 minut. Kiełbasę, boczek i cebulę pokrój, podsmaż na słoninie. Z wywaru wyjmij mięso, pokrój w kostkę.
Kapustę odciśnij, nie wylewaj soku, pokrój. Włóż do garnka z grubym dnem, zalej połową wywaru, włóż jałowiec, mięso, kiełbasę z boczkiem i cebulą, grzyby, duś. Dolewaj wywar.
Dodaj wino ze śliwkami, przypraw, duś. Bigos duś przez kilka dni po pół godziny.
CZAS: kilka godzinŹródło: Dobry Tydzień