Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopciki z agrestem"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Sposób przygotowania
Agrest opłucz. Galaretkę rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Mąki połącz z proszkiem. Pianę z białek i sypkie dodaj do żółtek. Wymieszaj łyżką.
Foremki posmaruj masłem. Napełnij ciastem. Piecz 20 min w 200 st. Spody wyjmij z foremek i odwróć.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Posmaruj nim spody. Obłóż agrestem i posmaruj tężejącą galaretką. Schłodź, minimum 2 godz.Źródło: Tina