Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopciki z agrestem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13018
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5171
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13018
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5171
Składniki
Sposób przygotowania
Agrest opłucz. Galaretkę rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Mąki połącz z proszkiem. Pianę z białek i sypkie dodaj do żółtek. Wymieszaj łyżką.
Foremki posmaruj masłem. Napełnij ciastem. Piecz 20 min w 200 st. Spody wyjmij z foremek i odwróć.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Posmaruj nim spody. Obłóż agrestem i posmaruj tężejącą galaretką. Schłodź, minimum 2 godz.Źródło: Tina