Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopciki z agrestem"
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 488
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 224
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 488
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 224
Składniki
Sposób przygotowania
Agrest opłucz. Galaretkę rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Mąki połącz z proszkiem. Pianę z białek i sypkie dodaj do żółtek. Wymieszaj łyżką.
Foremki posmaruj masłem. Napełnij ciastem. Piecz 20 min w 200 st. Spody wyjmij z foremek i odwróć.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Posmaruj nim spody. Obłóż agrestem i posmaruj tężejącą galaretką. Schłodź, minimum 2 godz.Źródło: Tina