Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na puszysty biszkopt:) Na dużą blaszkę. Polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7819
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 274
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7819
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 274
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Do białek dodać szczyptę soli. Pod koniec ubijania białek dodać cukier. Ubić na sztywną pianę.
Dodać żółtka - delikatnie zmiksować.
Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie wymieszać łyżką.
Masę delikatnie przelać na dużą blaszkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do "suchego patyczka" - ok. 25 minut.