Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na puszysty biszkopt:) Na dużą blaszkę. Polecam!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15610
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15610
Składniki
Do białek dodać szczyptę soli. Pod koniec ubijania białek dodać cukier. Ubić na sztywną pianę.
Dodać żółtka - delikatnie zmiksować.
Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie wymieszać łyżką.
Masę delikatnie przelać na dużą blaszkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do "suchego patyczka" - ok. 25 minut.