Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysty i wilgotny od tych soczystych owoców. Palce lizać!!!!
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem soli, gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka dalej ubijając na lekkich obrotach, wsypujemy powoli cukier i mąkę. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem(robimy to przed zrobieniem biszkopta).Truskawki myjemy i odkrajmy szypułki, kroimy je w małe plasterki.
Gdy gotową mamy masę na biszkopt dodajemy do niej odciśnięty od soku rabarbar oraz truskawki i delikatnie mieszamy.Okrągłą blasze wykładamy pergaminem i wylewamy masę na nią. Pieczemy w 200*C około 45-60 minut. Gdy ciasto jest gotowe posypujemy cukrem pudrem.