Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysty i wilgotny od tych soczystych owoców. Palce lizać!!!!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15110
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45357
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22745
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15110
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4841
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45357
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem soli, gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka dalej ubijając na lekkich obrotach, wsypujemy powoli cukier i mąkę. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem(robimy to przed zrobieniem biszkopta).Truskawki myjemy i odkrajmy szypułki, kroimy je w małe plasterki.
Gdy gotową mamy masę na biszkopt dodajemy do niej odciśnięty od soku rabarbar oraz truskawki i delikatnie mieszamy.Okrągłą blasze wykładamy pergaminem i wylewamy masę na nią. Pieczemy w 200*C około 45-60 minut. Gdy ciasto jest gotowe posypujemy cukrem pudrem.