Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Wyśmienity do niedzielnej kawy.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1058
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4310
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1058
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1116
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4310
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać aż się cukier rozpuści. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do prostokątnej blaszki / u mnie to blaszka o wym.12 x25cm / i piec 30 min w temp. 180 st. w zależności od piekarnika.
Ubić śmietanę bardzo mocno schłodzoną w lodówce mikserem na średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z żelfixem i jeszcze ubijać przez kilka sekund do połączenia się składników.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Blaty biszkoptu nasączyć wodą z aromatem / u mnie mój ulubiony/ lub mocną herbatą, posmarować dżemem i przełożyć bitą śmietaną. Wierzch biszkoptu posmarować polewą czekoladową ,brzegi dookoła posypać wiórkami kokosowymi a środek kolorową posypką.
Życzę wszystkim smacznego.