Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Wyśmienity do niedzielnej kawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać aż się cukier rozpuści. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do prostokątnej blaszki / u mnie to blaszka o wym.12 x25cm / i piec 30 min w temp. 180 st. w zależności od piekarnika.
Ubić śmietanę bardzo mocno schłodzoną w lodówce mikserem na średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z żelfixem i jeszcze ubijać przez kilka sekund do połączenia się składników.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Blaty biszkoptu nasączyć wodą z aromatem / u mnie mój ulubiony/ lub mocną herbatą, posmarować dżemem i przełożyć bitą śmietaną. Wierzch biszkoptu posmarować polewą czekoladową ,brzegi dookoła posypać wiórkami kokosowymi a środek kolorową posypką.
Życzę wszystkim smacznego.