Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Wyśmienity do niedzielnej kawy.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424449
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424449
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać aż się cukier rozpuści. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do prostokątnej blaszki / u mnie to blaszka o wym.12 x25cm / i piec 30 min w temp. 180 st. w zależności od piekarnika.
Ubić śmietanę bardzo mocno schłodzoną w lodówce mikserem na średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z żelfixem i jeszcze ubijać przez kilka sekund do połączenia się składników.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Blaty biszkoptu nasączyć wodą z aromatem / u mnie mój ulubiony/ lub mocną herbatą, posmarować dżemem i przełożyć bitą śmietaną. Wierzch biszkoptu posmarować polewą czekoladową ,brzegi dookoła posypać wiórkami kokosowymi a środek kolorową posypką.
Życzę wszystkim smacznego.