Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ciasta z galaretką. Ale zwykły biszkopt to już dla mnie za mało. A to jest ciasto szybkie w przygotowaniu, a wygląda i smakuje prawie jak tort.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25035
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25035
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
*Białka ubić. *Żółtka ubić z cukrem, *dodać mąkę, mąkę z chleba świętojańskiego, proszek do pieczenia i kilka łyżek ubitych białek. *Połączyć. *Wyłączyć mikser i dodać resztę białek. *Wymieszać łyżką. *Wylać do tortownicy 26cm. *Piec ok. 30 min./180oC.
*Na wystudzonym biszkopcie ułożyć pokrojone w grube plastry brzoskwinie, *zalać tężejącą galaretką. Udekorować. Widoczna na zdjęciu galaretka została raczej ułożona łyżką niż wylana, co dało końcowy efekt nierównej powierzchni, takiej kryształowej. Lubię ten efekt. Ciekawie prezentują się na takiej powierzchni powtykane tu i tam ozdoby.