Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ciasta z galaretką. Ale zwykły biszkopt to już dla mnie za mało. A to jest ciasto szybkie w przygotowaniu, a wygląda i smakuje prawie jak tort.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1559
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231967
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1559
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231967
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5058
Składniki
*Białka ubić. *Żółtka ubić z cukrem, *dodać mąkę, mąkę z chleba świętojańskiego, proszek do pieczenia i kilka łyżek ubitych białek. *Połączyć. *Wyłączyć mikser i dodać resztę białek. *Wymieszać łyżką. *Wylać do tortownicy 26cm. *Piec ok. 30 min./180oC.
*Na wystudzonym biszkopcie ułożyć pokrojone w grube plastry brzoskwinie, *zalać tężejącą galaretką. Udekorować. Widoczna na zdjęciu galaretka została raczej ułożona łyżką niż wylana, co dało końcowy efekt nierównej powierzchni, takiej kryształowej. Lubię ten efekt. Ciekawie prezentują się na takiej powierzchni powtykane tu i tam ozdoby.