Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z kremem i truskawkami

biszkopt z kremem i truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 2244

przepyszne

Składniki

  • mąka, 20dkg
  • cukier puder, 20dkg
  • margaryna, 20dkg
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • jajka, 4
  • Śmietana 30%, 1 litr
  • cukier, 1 szklanka
  • cukier waniliowy, 1
  • żelatyna, 2łyżki
  • mleko, 1/2 szklanki
  • truskawki, 1kg
  • galaretka truskawkowa, 2
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
biszkopt z kremem i truskawkami

Przygotowanie

  1. Ciasto:margaryne rozpuścic(musi byc letnia),jajka ubic z cukrem pudrem dodac mąke ,proszeki letnią margaryne-wszystko zmiksowac.Piec 40 minut w temp.180C Krem:Smietane,cukier,cukier waniliowy podgrzewac na małym ogniu-nie gotowac! 2 łyżki żelatyny namoczyc w połowie szklanki mleka poczekac az napęcznieje.Śmietane zestawic z ognia i dodac namoczoną zelatyne.Wymieszac i zostawic do ostygnięcia. Galaretke przygotowac według przepisu.Ciasto nasączyc,wyłożyc tężejący krem,następnie poukładac truskawki i zalac tężejącą galaretką.Wstawic do lodówki .Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń