Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Składniki
Ciasto:margaryne rozpuścic(musi byc letnia),jajka ubic z cukrem pudrem dodac mąke ,proszeki letnią margaryne-wszystko zmiksowac.Piec 40 minut w temp.180C Krem:Smietane,cukier,cukier waniliowy podgrzewac na małym ogniu-nie gotowac! 2 łyżki żelatyny namoczyc w połowie szklanki mleka poczekac az napęcznieje.Śmietane zestawic z ognia i dodac namoczoną zelatyne.Wymieszac i zostawic do ostygnięcia. Galaretke przygotowac według przepisu.Ciasto nasączyc,wyłożyc tężejący krem,następnie poukładac truskawki i zalac tężejącą galaretką.Wstawic do lodówki .Smacznego!