Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Ciasto:margaryne rozpuścic(musi byc letnia),jajka ubic z cukrem pudrem dodac mąke ,proszeki letnią margaryne-wszystko zmiksowac.Piec 40 minut w temp.180C Krem:Smietane,cukier,cukier waniliowy podgrzewac na małym ogniu-nie gotowac! 2 łyżki żelatyny namoczyc w połowie szklanki mleka poczekac az napęcznieje.Śmietane zestawic z ognia i dodac namoczoną zelatyne.Wymieszac i zostawic do ostygnięcia. Galaretke przygotowac według przepisu.Ciasto nasączyc,wyłożyc tężejący krem,następnie poukładac truskawki i zalac tężejącą galaretką.Wstawic do lodówki .Smacznego!