Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 278
Dodano: 25.06.2011
Odsłon: 15719
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. dodać szczyptę soli.
Żółtka utrzeć z łyżką octu i połączyć z pianą. Dodać 1/2 szklanki oleju.
2 szklanki mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia przesiewać do ciasta i łączyć łyżką ( mieszać powoli, w jedną stronę, najlepiej długą drewnianą łyżką).
Ciasto przelać do natłuszczonej formy (tradycyjny rozmiar blachy), poukładać owoce, ja dałam maliny, wiśnie i czereśnie.
Piec w temp. 150 stopni około 35 minut nawet do 50 w zależności od ilości owoców. Biszkopt bez owoców piec 30 minut. Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

teija 21 września 2011Zgłoś do usunięcia
przepis świetny:)biszkopt z malinami przepyszny:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
mmmmJeszcze poprosze o kleksa bitej smietany i juz nic do szczescia nie potrzebuje na te chwile:)
3 Kto głosował? | Odpowiedz