Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny biszkopt, świetny również na torty i inne cista przekładane masami :)
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 149
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 7
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 48
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 149
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 7
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 48
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. dodać szczyptę soli.
Żółtka utrzeć z łyżką octu i połączyć z pianą. Dodać 1/2 szklanki oleju.
2 szklanki mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia przesiewać do ciasta i łączyć łyżką ( mieszać powoli, w jedną stronę, najlepiej długą drewnianą łyżką).
Ciasto przelać do natłuszczonej formy (tradycyjny rozmiar blachy), poukładać owoce, ja dałam maliny, wiśnie i czereśnie.
Piec w temp. 150 stopni około 35 minut nawet do 50 w zależności od ilości owoców. Biszkopt bez owoców piec 30 minut. Smacznego!!