Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny biszkopt, świetny również na torty i inne cista przekładane masami :)
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2710
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2710
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. dodać szczyptę soli.
Żółtka utrzeć z łyżką octu i połączyć z pianą. Dodać 1/2 szklanki oleju.
2 szklanki mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia przesiewać do ciasta i łączyć łyżką ( mieszać powoli, w jedną stronę, najlepiej długą drewnianą łyżką).
Ciasto przelać do natłuszczonej formy (tradycyjny rozmiar blachy), poukładać owoce, ja dałam maliny, wiśnie i czereśnie.
Piec w temp. 150 stopni około 35 minut nawet do 50 w zależności od ilości owoców. Biszkopt bez owoców piec 30 minut. Smacznego!!