Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Wszystkie produkty oprócz płatków wkładamy do jednego garnka ,gotujemy tak jak polewę czekoladową ,aż zgęstniej(tak średnio ok.3-5 min.)
Po przestygnięciu(można przyspieszyć wstawiając garnek do miski z zimną wodą) wsypać płatki i mieszać aby połączyć je z polewą.Można dodać bakalie .Musi być takie gęste aby dało się nabierać łyżką w porcje.Ułożyć takie porcyjki i pozostawić do zastygnięcia(u mnie nigdy chyba nie do czekało do tego momentu bo wyjadamy nakładając z garnka do miseczek:)
Może nie jest to jakieś wyszukane cudo, ale jak brakuje kaski a w lodówce jest margaryna to zawsze można zrobić takiego zapychacza i szczególnie zimą smakuje wybornie gdy ma się ochotę na coś słodkiego