Do góry

Desery Przepis na:

Brownie

Brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 1074

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto

Składniki

  • 250 gr masła
  • 300 gr czekolady 60%
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 150 gr mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżka drobno mielonej kawy
  • opcjonalnie 1 szklanka orzechów laskowych
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w misce nad ciepłą wodą. Zdejmujemy.

  2. Do czekolady dodajemy jajka, cukier, mąkę, sól, kawę i mieszamy do połączenia składników.

  3. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 25 cm lub blaszki 15/25 cm. Ewentualnie posypujemy orzechami. Pieczemy 30 min w nagrzanym do 180 st piekarniku. Ciasto ma być dość niskie i wilgotne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń