Desery Przepis na:
Budyniowa rozkosz

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 62
Dodano: 20.04.2010
Odsłon: 2023
Ciasto naprawde dobre na każda okazje.
Składniki
- ciasto;3 jajka,1 szklanka maki,1 szklanka cukru
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- 2 torebki budyniu ulubonego,3 szklanki mleka
- herbatniki
- Polewa;1/3 kostki margaryny,4 czubate łyżeczki
- cukru pudru,czubata łyżka kakao,łyżka wody
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Oddzielić żoltka od białek.Białka ubic dodając cukier,żóltka,mąke,proszek do pieczenia.Wlać do formy.Piec 30 minut w 180 c celsjusza.Ciasto odstawić do ostygnięcia.Budynie ugotowac z 3 szklankami mleka.Wlać na ostudzone ciasto,przykryć herbatnikami,polac polewa.
Komentarze do przepisu (0)