Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto naprawde dobre na każda okazje.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 215
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 935
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4031
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 215
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 935
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4031
Składniki
Oddzielić żoltka od białek.Białka ubic dodając cukier,żóltka,mąke,proszek do pieczenia.Wlać do formy.Piec 30 minut w 180 c celsjusza.Ciasto odstawić do ostygnięcia.Budynie ugotowac z 3 szklankami mleka.Wlać na ostudzone ciasto,przykryć herbatnikami,polac polewa.