Do góry

Desery Przepis na:

budyniowiec

budyniowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 5495

ciasto na każdą okazję i każde podniebienie

Składniki

  • duza puszka brzoskwin, 1 szt
  • budyń waniliowy lub śmietankowy, 2 opak
  • mleko, 1 L +3 łyżki
  • herbatniki, 3-4 opak
  • polewa kakaowa, 1 opak
  • jajka, 4
  • masło, 0,5 kostki
  • cukier, 1 szklanka+ 4 łyżki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • mąka, 1 szkl
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
budyniowiec

Przygotowanie

  1. masło,szkl.cukru i 4 żółtka- utrzeć na puch. Następmie +mąkę,proszek do piecz., 3 łyżki mleka, ubitą pianę z 2 białek i ewentualnie zapach. upiec ok 20-30 min , 180-200 stopni C. Na upieczone ciasto wyłożyc owoce, polac je gorącym budyniem. Na gorący budyń ułożyć herbatniki i pozostawic do wystygniecia. polac polewą. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń