Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1655
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 974
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1655
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 974
Składniki
Masło utrzeć do białości, białka ubić na sztywno dodając żółtka i cukier puder. Następnie wlać do masła cały czas ucierając.
Do połowy kremu zetrzeć na tarce o grubych oczkach 30 dag chałwy,wymieszać i wyłożyć na biszkopt, na krem poukładać bezy i wyłożyć drugą połowę kremu, przykryć drugim biszkoptem. Posmarować cienko kremem i zetrzeć resztę chałwy.