Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1208
Dodano: 24.09.2009
Odsłon: 10981
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Zmiksowac razem jajka, cukier i kawe
Rozpuscic maslo i czekolade. Ostudzic. Wymieszac razem z jajkami.
Dodac make z proszkiem do pieczenia.
Nastepnie dodac orzechy i pokruszona biala czekolade.
Klasc lyzka na papier do pieczenia, zachowujac odstepy.
Wlozyc do piekarnika. Piec 10 minut w temp. 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

annawk 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
wariacja czy nie - warto zrobić, zaręczam bo wypróbowałam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Wabik 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Anglista wprawdzie ze mnie żaden, zresztą stroną językową zajęła się już z energią sugarspice. Chciałem tylko dodać, że brownie jest z całą pewnością ciastem amerykańskim. Wiadomo dokładnie, że narodziło się w 1893 roku w Chicago w czasie Wystawy Światowej. Co nie zmienia faktu, że w Londynie serwują brownie dosłownie wszędzie. Tylko, że brownie to... płaski wilgotny placek, a drobne twarde ciasteczka są już daleką wariacją na jego temat.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 25 września 2009Zgłoś do usunięcia
Nie spieralabym sie co do nazwy poniewaz nazewnictwo amerykanskie wywodzi sie z angielskiego z kilkoma wyjatkami. Chocolate brownie to nazwa deseru (ciasta). biscuits (eng) / cookies (amer) to ciasteczka. :)Poza tym fajny przepis, wszystko co pyszne w jednym ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 września 2009Zgłoś do usunięcia
Brownies to amerykańskie ciasteczka, nie angielskie. Jest pyszne ale powinnaś dodać zdjęcie lub napisać, że ono musi być ciężkie, wręcz "gliniaste", bo ktoś kto tego nie wie pomyśli że mu wyszedł zakalec i się nie udało :P0 Kto głosował? | Odpowiedz