Do góry

Desery Przepis na:

Chrusty (faworki)

Chrusty (faworki)

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 25143

Pyszne ciasteczka, łatwe w przyrządzeniu.

Składniki

  • mąka, 20 dkg
  • żółtka, 3
  • sól, szczypta
  • gęsta śmietana, 3-4 łyżki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • spirytus lub ocet, 1 łyżka
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chrusty (faworki)

Przygotowanie

  1. DCiasto zagnieść, rozwałkować, pokroić w romby- na środku delikatnie przeciąć po ukosie i zawijać chrusty.

  2. Piec na gorącym oleju. Po upieczeniu lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń