Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo chrupiące ciasteczka z bardzo starego przepisu. SMACZNEGO
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 357
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30498
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 357
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30498
Składniki
Z mąki, majonezu, cukru, margaryny, jajka i sody zagniatamy ciasto i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy olejek lub cukier waniliowy, do drugiej kakao i jeśli ciasto jest za twarde- śmietanę. Można też pozostać przy jasnym lub ciemnym cieście. Następnie rolujemy i schładzamy 1-godź w lodówce. Po wyjęciu są dwie opcje: można pokroić ciasto nożem lub rozwałkować i powykrawać wzorki. Po ułożeniu na blasze, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i dowolnie ozdabiamy. Pieczemy w 190-220 C przez 10-15 min.