Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka brownie - to dosyć ciekawe połączenie amerykańskiego brownie i biszkoptowych ciasteczek. Można powiedzieć, że jest to ciekawe i smaczne połączenie. Ciasteczka są miękkie i zarazem wilgotne. Czuć w nich zapach, aromat i smak czekolady. Do tego robi się je bardzo szybko. Ciasteczka brownie należą do moich lubionych, więc szybko znikają. Do tygodnia można te ciasteczka przechowywać w pudełeczku. Będą również doskonałym prezentem.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15061
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2168
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15061
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2168
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło i czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy powoli płynny tłuszcz i czekoladę. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na blaszce po 1-2 łyżki ciasta. Między ciastka powinna być pewna odległość, gdyż urosną w trakcie pieczenia. Ciastka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!