Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkości, które polubią wszystkie łasuchy.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1208
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13304
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1208
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13304
Składniki
Masło zmiksować na puszystą pianę. Dodać biały cukier i zmiksować. Dodać ciemny cukier i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować.
Pozostałe sypkie składniki wsypać i zmiksować. Powstanie bardzo gęste ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego. Kłaść na papier w sporej odległości od siebie ( ciasteczka zwiększają swoją objętość) i rozgniatać na placuszki.
Ciasteczka piec w temperaturze 150 - 170 stopni przez 10 - 15 minut w piekarniku z termoobiegiem.
Z tej ilości składników wychodzi około 20-30 ciasteczek.