Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkości, które polubią wszystkie łasuchy.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1071
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 312
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1404
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1071
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 312
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1404
Składniki
Masło zmiksować na puszystą pianę. Dodać biały cukier i zmiksować. Dodać ciemny cukier i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować.
Pozostałe sypkie składniki wsypać i zmiksować. Powstanie bardzo gęste ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego. Kłaść na papier w sporej odległości od siebie ( ciasteczka zwiększają swoją objętość) i rozgniatać na placuszki.
Ciasteczka piec w temperaturze 150 - 170 stopni przez 10 - 15 minut w piekarniku z termoobiegiem.
Z tej ilości składników wychodzi około 20-30 ciasteczek.