Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkości, które polubią wszystkie łasuchy.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Masło zmiksować na puszystą pianę. Dodać biały cukier i zmiksować. Dodać ciemny cukier i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować.
Pozostałe sypkie składniki wsypać i zmiksować. Powstanie bardzo gęste ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego. Kłaść na papier w sporej odległości od siebie ( ciasteczka zwiększają swoją objętość) i rozgniatać na placuszki.
Ciasteczka piec w temperaturze 150 - 170 stopni przez 10 - 15 minut w piekarniku z termoobiegiem.
Z tej ilości składników wychodzi około 20-30 ciasteczek.