Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą , rodzynkami i żurawiną.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25133
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25133
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę siekamy na drobną kostkę i dodajemy z rodzynkami, żurawiną, cynamonem i sodą do utartej masy. Mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy płatki owsiane i mąkę. Masa zrobi się gęsta więc wyrabiamy ręcznie. Kiedy wszystkie składniki się połączą formujemy okrągłe ciasteczka o średnicy około 3cm.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka ułożone na blasze pokrytej papierem do pieczenia wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Z podanej ilości składników otrzymujemy dwie blachy ciasteczek tj. 60 sztuk. Smacznego.