Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą , rodzynkami i żurawiną.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3206
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3206
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę siekamy na drobną kostkę i dodajemy z rodzynkami, żurawiną, cynamonem i sodą do utartej masy. Mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy płatki owsiane i mąkę. Masa zrobi się gęsta więc wyrabiamy ręcznie. Kiedy wszystkie składniki się połączą formujemy okrągłe ciasteczka o średnicy około 3cm.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka ułożone na blasze pokrytej papierem do pieczenia wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Z podanej ilości składników otrzymujemy dwie blachy ciasteczek tj. 60 sztuk. Smacznego.