Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą , rodzynkami i żurawiną.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę siekamy na drobną kostkę i dodajemy z rodzynkami, żurawiną, cynamonem i sodą do utartej masy. Mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy płatki owsiane i mąkę. Masa zrobi się gęsta więc wyrabiamy ręcznie. Kiedy wszystkie składniki się połączą formujemy okrągłe ciasteczka o średnicy około 3cm.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka ułożone na blasze pokrytej papierem do pieczenia wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Z podanej ilości składników otrzymujemy dwie blachy ciasteczek tj. 60 sztuk. Smacznego.