Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą , rodzynkami i żurawiną.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę siekamy na drobną kostkę i dodajemy z rodzynkami, żurawiną, cynamonem i sodą do utartej masy. Mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy płatki owsiane i mąkę. Masa zrobi się gęsta więc wyrabiamy ręcznie. Kiedy wszystkie składniki się połączą formujemy okrągłe ciasteczka o średnicy około 3cm.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka ułożone na blasze pokrytej papierem do pieczenia wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Z podanej ilości składników otrzymujemy dwie blachy ciasteczek tj. 60 sztuk. Smacznego.