Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do przygotowania i wykonania oraz do dłuższego do przechowywania.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
wszystkie sypkie składniki wymieszać dodać jajko ,szklankę mleka ,trochę sklarowanego masła,wyrobić .rozwałkować ,wykroić krążki większym kieliszkiem lub foremkiami o różnych kształtach . Na wierzch surowych ciasteczek posypać pokruszoną drobniutko czekoladę ,wcisnąć okruszynki czekolady płaską dłonią nie za głęboko aby była widoczna. piec 15-20 min w temp. 170 oC. Można je długo przechowywać w zwyczaju angielskich gospodyń w pudełkach metalowych wyłożonych papierem do pieczenia nawet do kilku tygodni.