Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do przygotowania i wykonania oraz do dłuższego do przechowywania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
wszystkie sypkie składniki wymieszać dodać jajko ,szklankę mleka ,trochę sklarowanego masła,wyrobić .rozwałkować ,wykroić krążki większym kieliszkiem lub foremkiami o różnych kształtach . Na wierzch surowych ciasteczek posypać pokruszoną drobniutko czekoladę ,wcisnąć okruszynki czekolady płaską dłonią nie za głęboko aby była widoczna. piec 15-20 min w temp. 170 oC. Można je długo przechowywać w zwyczaju angielskich gospodyń w pudełkach metalowych wyłożonych papierem do pieczenia nawet do kilku tygodni.