Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są skomplikowane, super do kawy w niedzielne popołudnie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3654
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4810
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3654
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4810
Składniki
Roztopić 1 masło i ostudzić. Dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Wymieszać sodę z mąką i dodać do masy. rozpuścić drugą kostkę masła i dodawać po trochę do ciasta dotąd aż dadzą się uformować z niego kulki.
Uformować ok.50 małych kulek i układać na wyłożoną papierem blaszkę lekko spłaszczając( ciastka urosną więc nie za blisko)Piec w temp 175- 180 st. na lekko złoty kolor
ciastka przełożyć marmoladą