Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są skomplikowane, super do kawy w niedzielne popołudnie
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 767
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 767
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Roztopić 1 masło i ostudzić. Dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Wymieszać sodę z mąką i dodać do masy. rozpuścić drugą kostkę masła i dodawać po trochę do ciasta dotąd aż dadzą się uformować z niego kulki.
Uformować ok.50 małych kulek i układać na wyłożoną papierem blaszkę lekko spłaszczając( ciastka urosną więc nie za blisko)Piec w temp 175- 180 st. na lekko złoty kolor
ciastka przełożyć marmoladą