Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są skomplikowane, super do kawy w niedzielne popołudnie
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Roztopić 1 masło i ostudzić. Dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Wymieszać sodę z mąką i dodać do masy. rozpuścić drugą kostkę masła i dodawać po trochę do ciasta dotąd aż dadzą się uformować z niego kulki.
Uformować ok.50 małych kulek i układać na wyłożoną papierem blaszkę lekko spłaszczając( ciastka urosną więc nie za blisko)Piec w temp 175- 180 st. na lekko złoty kolor
ciastka przełożyć marmoladą