Desery Przepis na:
ciastka francuskie

Składniki
- mąka, 60dkg.do drugiego ciasta 30 dkg
- Jaja, 3 szt
- żółtka, 3 szt
- kwaśna śmietana, 1 szkl
- drugie ciasto, ;
- masło, 60 dkg
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
zarobić ciasto każde osobno ,schłodzić ok.2 godz w lodówce.Następnie zarobić ciasta razem ze sobą,złożyć w chusteczkę i przewałkować i tak ze 3 razy.ciasto schłodzić znowuok 1-2 godz.WAŁKOWAĆ WYKRAWAĆ CIASTECZKA MACZAĆ W białku i cukrze .Piec w dobrze nagrzanym piekarniku
Komentarze do przepisu (1)

kstr54 30 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
przepis ...godny wstydu !!!7 Kto głosował? | Odpowiedz