Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia.Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę. Pieczemy około 25 minut w 180 stopni, do "suchego patyczka"
Margarynę roztapiamy w garnku, dodając kakao i cukier. Tworzymy polewę. Ciasto po wystudzeniu kroimy na dwie części. Jedną część kroimy w małe kwadraciki, a drugą przekładamy do miseczki i kruszymy. Ciasto "kwadracikowe" maczamy w ciepłej polewie i obtaczamy w kokosie,pokruszonych orzechach- kwestia smaku, odstawiamy do zastygnięcia. Do rozkruszonego ciasta dodajemy orzeszki, aromat oraz masło, formujemy kuleczki. Nasze ciasteczka mocno chłodzimy Wybornie smakują , wierzcie:-) Najlepsze są własnoręczne wykonane słodkości....