Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka orzechowe z nutką piernika"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102627
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102627
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Mąkę wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj miękkie masło, cukier puder, jajko, szczyptę soli i przyprawę do pierników. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 60 minut.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź. Ciastka udekoruj stopioną polewą czekoladową oraz orzechami.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie