Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka orzechowe z nutką piernika"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 886
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 886
Składniki
Mąkę wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj miękkie masło, cukier puder, jajko, szczyptę soli i przyprawę do pierników. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 60 minut.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź. Ciastka udekoruj stopioną polewą czekoladową oraz orzechami.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie