Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś o ciasteczkach owsianych: delikatnych i lekko wilgotnych w środku, pachnących cynamonem i naładowanych dużą ilością bakalii. Uwielbiam te ciasteczka, bo są dla mnie pyszną przekąska kiedy napada mnie ochota na coś słodkiego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415159
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415159
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Składniki
W misce utrzeć masło z cukrem około 2-3 minuty Dodać jajko i utrzeć całość około 2-3 minut W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą, solą i cynamonem Wymieszać mąkę z masą mokrą, dodać płatki owsiane i wymieszać Na koniec dodać bakalie i całość wymieszać Masę odstawić do lodówki na około godzinę
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Formować kuleczki około 2 cm i wyłożyć na papierze, zostawiać około 3 cm przerwy miedzy kulkami, bo rozleją się na płaskie ciasteczka podczas pieczenia
Piec około 13-14 minut Po wyciągnięciu z pieca pozostawić na blaszce na około 5 minut, żeby ciasteczka stwardniały (nie zdejmować z papieru do pieczenia, bo będa jeszcze miekkie) Wyłożyć delikatnie na kratkę do wystygnięcia