Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś o ciasteczkach owsianych: delikatnych i lekko wilgotnych w środku, pachnących cynamonem i naładowanych dużą ilością bakalii. Uwielbiam te ciasteczka, bo są dla mnie pyszną przekąska kiedy napada mnie ochota na coś słodkiego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
W misce utrzeć masło z cukrem około 2-3 minuty Dodać jajko i utrzeć całość około 2-3 minut W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą, solą i cynamonem Wymieszać mąkę z masą mokrą, dodać płatki owsiane i wymieszać Na koniec dodać bakalie i całość wymieszać Masę odstawić do lodówki na około godzinę
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Formować kuleczki około 2 cm i wyłożyć na papierze, zostawiać około 3 cm przerwy miedzy kulkami, bo rozleją się na płaskie ciasteczka podczas pieczenia
Piec około 13-14 minut Po wyciągnięciu z pieca pozostawić na blaszce na około 5 minut, żeby ciasteczka stwardniały (nie zdejmować z papieru do pieczenia, bo będa jeszcze miekkie) Wyłożyć delikatnie na kratkę do wystygnięcia