Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"ciastko" na zimno, bardzo dobre na gorące letnie dni :) moim młodszym siostrom bardzo smakuje :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Składniki
każda galaretkę zalewamy niepełną szklanką wody( wrzątku :) ) najlepiej jak są one różnych kolorów. jak widzimy że powoli gęstnieją galaretki każdą oddzielnie miksujemy z serkiem homogenizowanym i wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia do każdej warstwy dodajemy owoce i rodzynki, jeśli warstwa zastyga wlewamy kolejną galaretkę z serkiem im więcej kolorów galaretek tym "ciasto" jest ładniejsze :):) do każdej warstwy możemy dodać wiórki, lub na samą górę ważne jest by osoce były miękkie żeby ciasto dobrze się kroiło :)