Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tu proste ciasto biszkoptowe z dodatkiem szpinaku, pyszny i puszysty krem oraz galaretkę wiśniową. Cały wypiek nie jest trudny w wykonaniu, a zarazem efektowny. Moim zdaniem mamy tu doskonałe ciasto na weekend lub szczególną okazję. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 314
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 314
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Składniki
Ciasto szpinakowe: Szpinak miksujemy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy szpinak i olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Studzimy. Krem śmietankowy: Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Galaretka wiśniowa: Dwie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. Studzimy. Na wystudzone ciasto układamy krem śmietankowy. Na kremie układany groszki czekoladowe. Chłodzimy. Na schłodzone ciasto wylewamy tężącą galaretkę. Chłodzimy dwie godziny.