Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niezwykle proste w wykonaniu, wilgotne, bardzo aromatyczne i smakowite. Jeśli go spróbujecie, już nigdy nie będziecie się zastanawiać, co zrobić z mocno dojrzałymi i przejrzałymi bananami (takie nadają się najlepiej do tego ciasta). Im banany wyglądają mniej apetycznie, tym lepszy aromat ma ciasto.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Na początek najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki, obrać i pokroić banany, pokroić czekoladę, zważyć mąkę i cukier.
Margarynę zmiksować z cukrem i esencją waniliową, następnie ciągle miksując dodawać po 1 jajku. Nie przejmujcie się, jeśli jajka będą się rozdzielać od margaryny.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Ciasto powinno mieć konstystencję gęstego kremu.
Do ciasta dodać czekoladę i banany. Całość wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blachy - keksówki 32x13cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180oC, na ustawieniu grzałki góra-dół.
Gotowe ciasto jeśli chcecie, możecie dodatkowo polać roztopioną czekoladą, u nas nie ma na to czasu, gdyż ciasto znika w mgnieniu oka.