Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niezwykle proste w wykonaniu, wilgotne, bardzo aromatyczne i smakowite. Jeśli go spróbujecie, już nigdy nie będziecie się zastanawiać, co zrobić z mocno dojrzałymi i przejrzałymi bananami (takie nadają się najlepiej do tego ciasta). Im banany wyglądają mniej apetycznie, tym lepszy aromat ma ciasto.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15736
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15736
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Na początek najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki, obrać i pokroić banany, pokroić czekoladę, zważyć mąkę i cukier.
Margarynę zmiksować z cukrem i esencją waniliową, następnie ciągle miksując dodawać po 1 jajku. Nie przejmujcie się, jeśli jajka będą się rozdzielać od margaryny.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Ciasto powinno mieć konstystencję gęstego kremu.
Do ciasta dodać czekoladę i banany. Całość wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blachy - keksówki 32x13cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180oC, na ustawieniu grzałki góra-dół.
Gotowe ciasto jeśli chcecie, możecie dodatkowo polać roztopioną czekoladą, u nas nie ma na to czasu, gdyż ciasto znika w mgnieniu oka.