Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niezwykle proste w wykonaniu, wilgotne, bardzo aromatyczne i smakowite. Jeśli go spróbujecie, już nigdy nie będziecie się zastanawiać, co zrobić z mocno dojrzałymi i przejrzałymi bananami (takie nadają się najlepiej do tego ciasta). Im banany wyglądają mniej apetycznie, tym lepszy aromat ma ciasto.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
Składniki
Na początek najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki, obrać i pokroić banany, pokroić czekoladę, zważyć mąkę i cukier.
Margarynę zmiksować z cukrem i esencją waniliową, następnie ciągle miksując dodawać po 1 jajku. Nie przejmujcie się, jeśli jajka będą się rozdzielać od margaryny.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Ciasto powinno mieć konstystencję gęstego kremu.
Do ciasta dodać czekoladę i banany. Całość wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blachy - keksówki 32x13cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180oC, na ustawieniu grzałki góra-dół.
Gotowe ciasto jeśli chcecie, możecie dodatkowo polać roztopioną czekoladą, u nas nie ma na to czasu, gdyż ciasto znika w mgnieniu oka.