Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422283
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2305
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422283
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2305
Składniki
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy, następnie zagniatamy w kulkę, wykładamy na blat i dzielimy na dwie równe części. Na 1 godzinę wkładamy jedną część do lodówki a drugą do zamrażalki.
Nadzienie: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Brytfankę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód brytfanki. Na ciasto wykładamy budyń i posypujemy jagodami (ja użyłam mrożonych). Zmrożone ciasto ścieramy na wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego! :)