Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2525
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1901
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1655
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1590
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2525
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1901
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1655
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1590
Składniki
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy, następnie zagniatamy w kulkę, wykładamy na blat i dzielimy na dwie równe części. Na 1 godzinę wkładamy jedną część do lodówki a drugą do zamrażalki.
Nadzienie: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Brytfankę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód brytfanki. Na ciasto wykładamy budyń i posypujemy jagodami (ja użyłam mrożonych). Zmrożone ciasto ścieramy na wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego! :)