Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy, następnie zagniatamy w kulkę, wykładamy na blat i dzielimy na dwie równe części. Na 1 godzinę wkładamy jedną część do lodówki a drugą do zamrażalki.
Nadzienie: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Brytfankę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód brytfanki. Na ciasto wykładamy budyń i posypujemy jagodami (ja użyłam mrożonych). Zmrożone ciasto ścieramy na wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego! :)